2014. júl 01.

Gondolkodom, tehát vagyok

írta: nicku
Gondolkodom, tehát vagyok


 
 
Nagyon sok különböző oka létezik annak, hogy fiatalok és idősek egyaránt elhagyják Jehova Tanúi szervezetét. Különböző okai lehetnek a kiközösítéseknek is, de létezik egy protokoll, amely során egy személy viszonylag gyorsan visszatérhet a szervezetbe. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy minél több időt van valaki a szervezeten kívül, annál kisebb esélye van a visszatérésének. Bár érdemes megjegyezni, némelyek - igaz, nagyon csekély százalék - tíz év után visszamennek.
Természetesen a visszatérésnek különböző okai lehetnek. Vannak, akik nehezen élik meg, hogy a család kerüli őket, és olyanok is vannak, akik nem tudnak szembenézni ezzel a kegyetlen világgal, és saját döntéseket hozzanak. Vannak akik magányosak, és nem érzik jól magukat abban a társadalmi környezetben, amibe csöppentek. Sőt, vannak Tanúk, akik továbbra is azt hiszik, hogy a Társulat Isten szervezete és Jehova választotta ki ezeket az embereket. Függetlenül ettől, sokan vannak akik a kezdetektől fogva bűntudattal, alacsony önértékeléssel rendelkeznek azt gondolva, hogy ők nem fognak bejutni Isten új rendszerébe.
 
Viszont, ugyanez a tanulmány kimutatta, ha valaki ma olyan anyagot talál, ami miatt rájön a tényekre, ismétlem tényekre, akkor az a személy látni fogja, hogy a szervezet felső vezetése nagyon sok mindent elhallgat az egyszerű tagok elől és elferdítik az ezzel kapcsolatos igazságokat. Az ilyen ember nagy valószínűséggel soha nem fog visszatérni a szervezetbe, mert az isteni kinevezésben többé már nem hisz, illúziói szertefoszlanak. Azzal biztosan egyetértesz, hogy a vallás és a hit nem ugyanazt jelenti. Jézus nem alapított semmilyen vallást, se szervezetet. Minden családtag egyéni felelőssége megtalálni saját útját, szeretni, hatni és segíteni környezetében.
 
Ami Jehova Tanúi szervezetét illeti, minden extagnak azt tanácsolom, ha még nem tette meg, hogy keressen tényeket erről a szervezetről, a kezdetektől egészen napjainkig, arról is milyen gyümölcsöket teremnek. Az Őrtorony éppen ezért tiltja a tagoknak, hogy olvassanak, az úgynevezett Sátán irodalmában. A legjobb lenne ezekben a témakörökben vizsgálódni:
 
  • A ”két tanú” szabály miatt több ezer pedofilt takargatnak, akik továbbra is gyerekeket molesztálnak, míg az Őrtorony nem hajlandó változtatni ezen a szabályon.
  • Nem segítenek az áldozatokon, a pedofíliát nem a bűnözés kategóriájába sorolják, hanem bűnként kezelik.
  • Történelmi eseményeket tantételként állítanak be a saját igényeiknek megfelelően.
  • Más szabályok elfogadása országonként, a világ különböző részein.
  • Az ENSZ-szel való titkos kapcsolatuk, kiszivárgása után félrevezető magyarázkodások.
  • Beteljesületlen próféciák, hogyan tették tönkre ezrek életét.
  • Állandó változtatások az orvosi kezeléseket illetően.
  • Volt tagok büntetése azzal, hogy kerülni kell őket, amit az Őrtorony határozottan tagad.
  • Tanok testreszabása bibliaversekkel, Újvilág fordítás, ami nagyon alacsony minőségű a szakértők szerint is, szavaikat az Őrtorony kiragadottan idézi.
  • Jézus Krisztus elhanyagolása, pozícióját, szerepét, természetét illetően.
 
Amikor az ember felfedezi ezeket a témákat, a szervezet felé gyűlölet és neheztelés alakul ki, de arra kérek minden korábbi Tanút, ha csak teheti bölcsen kezelje ezeket. Ha egy személy megszabadul az illúzióitól, saját életét nézze, hiszen fel kell találnia magát ebben a nem éppen szerető világban. De hiszem azt, hogy minden ember ajándék Istentől, függetlenül attól hogyan hívja Istenét, vagy hogyan imádja. A kérdés csak az, hogy képesek vagyunk-e látni és megmutatni a szeretetet mindenki felé.
Ami pedig a legfontosabb, amikor az ember megszabadul egy vágyálomtól és felfogja, hogy ez az igazi élete. Nem él tovább a múltban vagy a jövőben, hanem a jelenben él, aminek értelme van. Az ember érzi az életet, az élet pedig realitássá válik, a problémák ellenére. Ezek a problémák pedig könnyen megoldhatóak.
Hiszen gondolkodom, tehát vagyok.
 

Forrás:
http://whoismob.webs.com/apps/blog/show/32753173-mislim-dakle-postojim
Szólj hozzá

szervezet kiközösítettek.