2014. máj 31.

Az igazság

írta: nicku
Az igazság

Azzal, hogy az Őrtorony társulat azt tanítja Jézusról, hogy csak egy tökéletes ember volt, hatalmas károkat okoznak a tagjaiknak. Arra buzdítják őket, hogy utánozzák őt mindenben. De hát hogyan lehet egy tökéletes embert utánozni? Ez teljességgel lehetetlen. A mérce annyira magasan van, hogy egyetlen ember se képes ilyesmire. Azzal pedig, hogy a Társulat egy ilyen mértéket helyez eléjük, nemhogy a szabadság érzése lenne a tagokban, hanem a megfelelési kényszeré, ami hosszú távon depressziót is okozhat, mivel az ember nem képes azt elérni. Azt se veszik észre, hogy ezzel a tanításukkal szinte vissza térnek a mózesi törvényhez. A zsidók az állatáldozatok miatt tudták, hogy bűnösök, és csak a törvény betartása nem eredményezett életet. A törvény tökéletes volt, de az emberek nem. Azzal, hogy a Tanúk nem hisznek Jézusban, hanem utánozni kényszerülnek, nem nyernek életet, hanem pont ellenkezőleg: elveszítik azt! Lehet, hogy azt állítják magukról hisznek benne, de ez csak illúzió, hiszen dolgozniuk kell az örök életért. Az igazság az, ha hiszünk Jézusban, már most örök életünk van! - 1János 5:13, János 3:36


Részlet David Clayton írásából:

"És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket." (Ján 8:32)

Mi az "igazság"? Általában, ha az igazságról beszélünk, azt értjük alatta, ami nem hamis. Azt, amely a dolgok valóságát mondja el. Azonban Jézus egy sajátos értelemben beszélt az igazságról. Ő arról az igazságról beszélt, amely képessé tesz minket arra, hogy megvalósítsuk Isten tervének minden célját és szándékát életünkért; arról az igazságról, amely képessé tesz minket arra, hogy teljesen azzá váljunk, amivé Isten akarja, hogy átalakuljunk. Krisztus szavainak összefüggése szerint valójában mi az igazság?
Jézus szerint az igazság szabaddá teszi az embert. Mi alól teszi szabaddá? Jézus továbbment és azt mondta: "... mindaz, a ki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek ... Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek" (Jn 8:34, 36).
Isten igazsága a bűn alól teszi szabaddá az embert. Nem érdekes, milyen elméletekben hiszünk, nem fontos, milyen vallási körhöz tartozunk mindaddig, amíg továbbra is vétkezünk - mert ez azt jelenti, hogy nem ismerjük Isten igazságát. Ismerni Isten igazságát többet jelent, mint az igazság értelmi tudása. Ismerni az igazságot egy tapasztalat, amelyet az "igazsággal" birtoklunk, amely szabaddá tesz minket a bűn alól. Akárki is vétkezik, rabságban van. Az nem ismeri az igazságot!
Isten igazsága nem található egyetlen tantételben sem; az igazság egy személy, és ez a személy Jézus Krisztus. Ismerni az igazságot - Jézus Krisztussal való bensőséges kapcsolat és kölcsönhatás, mely oly teljes, hogy Jézus éli bennünk az Ő igazságos életét. "Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus" (Gal 2: 20).

"Monda Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet;" (Jn 14:6) Mikor az emberek megismerik Jézust, szabadokká válnak, és erőt nyernek, hogy legyőzzék a gyengeséget, kísértést és bűnt.
Barátom, még mindig rab vagy, vagy már szabaddá váltál? Az egyházad nem tud téged szabaddá tenni; tantételeid nem tudnak szabadságot adni neked. Tulajdonképpen talán ezek a legnagyobb akadályai a szabadságodnak. Van egy útja, és csak egy útja van az üdvösségnek:

"És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket." (Jn 8: 32)
"Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust." (Jn 17: 3)

Barátom, Isten azt akarja, hogy szabad légy. Az egész világ rabságban sínylődik, de te szabad akarsz-e lenni? Szeretnél megmenekülni a tévelygés erejéből, amely megvakította a világot? Akkor, kérlek, kövesd Krisztust, és fordulj el az ember alkotta rendszerektől, amelyek csak azért léteznek, hogy önmagukat dicsőítsék. Fordulj teljes szíveddel az Úrhoz! (Jer. 29: 13) Tedd életed ügyévé, hogy több időt beszélgess Istennel egyedül! Találj egy csendes helyet, ahol gyakran tudsz komoly beszélgetést folytatni Ővele! Nyisd meg egész életedet Őelőtte, és hagyd, hogy Ő irányítsa azt! Alakítsd ki azt a szokást, hogy beszélgetsz Vele, bárhol vagy bármilyen helyzetben is vagy! Vedd a Bibliát, mint útmutatásod egyetlen forrását! "Táplálkozz" belőle folyamatosan, és kérd az Urat, hogy mossa tisztára elmédet az emberek üres hagyományaitól és uralmuktól.
Ez a te életed. Az örökkévalóság túlságosan fontos, minthogy hanyagul bánj vele. Isten tegyen minket szabaddá az emberek rendszereitől, hogy megtalálhassuk az igaz életet és Isten igazságát Jézus Krisztusban.

Forrás:


Szólj hozzá

igazság kegyelem megmentés Jézus Krisztus