2014. máj 12.

A megmentés és a jó hír

írta: nicku
A megmentés és a jó hír

Mit jelent számodra a megmentés? Mit jelent ha Jehova Tanúja vagy? Valószínűleg azt mondod, hogy a megmentésed attól függ hiszel-e Jézus váltságáldozatában. Maguk a társulati kiadványok is ezt hangsúlyozzák : „Ennélfogva a megmentésünk nagyrészt annak köszönhető, hogy Jehova Fia szeret minket. Bár tökéletes emberi életét kellett feláldoznia értünk, örömmel ajánlotta fel, azért hogy megmenekülhessünk”.- w09 9/1 28.old 11.bek.

 


Minden kiadványban valami hasonlóan fogalmaznak ezt a témát illetően. Figyeld meg ott van a „nagyrészt” szó, de mi lehet a kisebb rész?

A számomra ez a rész az volt, hogy prédikálom a Királyság jó hírét, ami 1914 óta fenn áll. Prédikálni a sürgősség érzetével pedig annyit tett, hogy minél többet vegyek részt a tanítvány-képző munkában, ezzel magamat is megmentve, meg mások életét is, akik hallgatnak rám. (1Tim 4:16) Azonkívül Jehova Tanúi közé kell tartoznom, mert ők Isten kiválasztott népe.
Te részt veszel az életmentő Királyság-prédikáló és tanítványképző munkában? Ha igen, akkor igazi kiváltságban van részed. Bizony, Jehova e munka által vonzza a házába a „kívánatos dolgokat” (János 6:44)...Jehova mindenképpen bebizonyította, hogy a népével van. Úgy van az, amint Aggeus próféta által megmondta: „Nagyobb lészen e második háznak dicsősége az elsőnél ... és e helyen adok békességet” (Aggeus 2:9). Bizony napjainkban az a legnagyobb dicsőség, hogy Jehova szellemi templomában lehetünk. Évente több százezren sereglenek az igaz imádathoz. Nagyon közel az idő, amikor Jehova Armageddonkor megrendíti a nemzeteket (Jelenések 16:14,16). Éppen ezért használjuk ki a még hátralévő időt, hogy segítsünk még több élet megmentésében. Legyünk erősek, és legyen teljes a Jehovába vetett bizalmunk. Határozzuk el, hogy továbbra is imádjuk őt nagy szellemi templomában, még több „kívánatos dologgal” töltve meg, amíg Jehova azt nem mondja, hogy a munkánk befejeződött”.-w00 1/15 18.old 18-21.bek

Figyeld meg, hogy a kisebb részt a Társulat sokszor hangsúlyozza, sokkal jobban, mint azt, hogy Jézus meghalt érted és „örök életed van” - János 3:36, János 5:24.

 
A jó hír egy összetett hír, mondanák a Tanúk. Az Érveljünk könyvük ezt írja: „A királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul” (Máté 24:14)

A prédikálandó üzenet az, hogy Isten Királysága Jézus Krisztus vezetésével megkezdte az uralkodást az égben; hogy ez hamarosan véget vet az egész gonosz világrendszernek; s hogy uralma alatt az emberiség eljut a tökéletességre, valamint a föld paradicsommá válik. Ezt a jó hírt ma több mint 200 országban és szigeten prédikálják, a föld legtávolabbi részéig. Jehova Tanúi évente több százmillió órát fordítanak erre a tevékenységre, és végeznek ismételten házról házra látogatásokat, hogy lehetőleg mindenki hallhasson ezekről a dolgokról.” - 383.oldal

Most nézzük meg miről prédikált Pál az első században: „És így én, amikor elmentem hozzátok, testvérek, nem magasröptű beszéddel vagy bölcsességgel mentem hirdetni nektek az Isten szent titkát. Mert úgy döntöttem, hogy semmi másról nem fogok tudni köztetek, csak Jézus Krisztusról, róla is mint oszlopra feszítettről.” -1Kor 2:2,3 - Pál arról prédikált, hogy Jézus nevében van a megmentés.

Jézus arra kérte a tanítványait, hogy tanítsák meg az embereket arra, amit parancsolt nekik. Vajon ő beszélt 1914-ről? Nem, inkább azt mondta: „Mikor aztán egybegyűltek, kérdezgetni kezdték őt: „Uram, ebben az időben állítod helyre Izraelnek a királyságot?” Ő ezt mondta nekik: „Nem a ti dolgotok, hogy tudomást szerezzetekazokról az időkről vagy időszakokról, amelyeket az Atya a saját fennhatósága alá helyezett.” -Csel 1:6,7 Sőt, azt is parancsba adta a tanítványainak, hogy :„Vigyázzatok, félre ne vezessenek titeket; mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: … és: »Elközeledett a megfelelő idő.« Ne menjetek utánuk.” -Lukács 21:8 Óva intette őket ezektől a dolgoktól, nem valószínű, hogy egy olyan csoportot választott volna ki magának, akik állandóan az idő számítgatásába bonyolódtak. És mit mondott a házról-házra végzett munkáról? Lukács 10:7: „Ne járkáljatok egyik házból a másikba.”

 Ha csak ezt nézzük, láthatjuk, hogy Jehova Tanúi nem arról prédikálnak, amire Jézus kérte a követőit, se arról akiről Pál prédikált. Bizony, az a hír amit Jehova Tanúi hirdetnek nem a jó hír és ennek a prédikálása nem is eredményez megmentést.

 

"Azért írom nektek ezeket, hogy tudjátok, hogy örök életetek van, nektek, akik hisztek az Isten Fiának nevében." ( 1János 5:13)

 

 


Szólj hozzá

megmentés prédikálás Jézus Krisztus