2015. sze 04.

Tanácsok kezdő szektásoknak avagy milyen az ideális szektás

írta: nicku
Tanácsok kezdő szektásoknak avagy milyen az ideális szektás


1. Legyen valami nagyon bűnös dolog az életedben. Mint pl. cigiztél a klotyóban a suliban, megnézted egy jó csaj seggét az utcán, heavy metal-t hallgattál, önkielégítettél, ateista vagy, stb. Szóval van választék bőven.
2. Ne legyenek vallástudományi ismereteid vagy mondjuk sokkal meggyőzőbb, ha okkultista dolgokkal foglalkoztál jó sokáig.
3. Legyél lelkileg sérülékeny, könnyen befolyásolható és akaratgyenge. Nem árt, ha van valamilyen családi problémád is. Közeli hozzátartozó halála előny.
4. A szektavezér minden szavát szó szerint értsd. Amit mond, azt megkérdőjelezni szigorúan tilos.
5. Amire a szektatársaid rábólintanak, arra te is bólints rá, nehogy tévelygőnek nézzenek.
6. Amit a szektában mondanak a társaid, vezetőid azon elgondolkodni szigorúan tilos, azt el kell fogadni mindenféle kritikai gondolkodás nélkül.
7. Ha más vallásúakkal vagy ateistákkal találkozol, őket alacsonyabb rendűnek kell tekinteni, hiszen az igazságot úgyis mi tudjuk, ők csak elveszett tévelygők.
8. Ellenvetés nélkül el kell fogadnod, hogy mi vagyunk a tökéletes tudás és igazság birtokosai, mindenki más tévelygő, még az 5 diplomával rendelkező PhD egyetemi proffoknál is okosabbak vagyunk, ők hozzánk képest nullák.
9. Ha leállnak veled vitázni, akkor kezd el az illető személyiségét támadni, hogy démonizált tévelygő, aki a pokolban fog megrohadni, ha nem csatlakozik a mi szektánkhoz. Mert így a konkrét teológiai témáról el tudod terelni a szót, és nem fogsz rájönni, mekkora tudatlan is vagy a saját hitedhez.
10. Egy külső véleményt szigorúan csak akkor fogadhatsz el, ha a szektavezetőd arra azt mondja, hogy igaz. Egyébként vesd el, még ha teljesen egyértelmű, kézzelfoghatóan és tudományosan bizonyítható és logikus.
11. A szektádat kritizáló véleményt (legyen az írott vagy szóbeli) még véletlenül se hallgasd meg, mert akkor rájöhetsz arra, hogy milyen szépen kihasználtunk téged.
A 11-es pont nem volt egyértelmű? Húzz már el innen!!

Ez a 11+1 pont az eddigi tapasztalataimat tükrözi a szektásokkal folytatott beszélgetéseim alapján.

Forrás:

http://www.boldogsag.net/index.php?option=com_content&view=article&id=13359:a-szektak-utvesztjeben&catid=963:istenhitek-vilagvallasok-oekumene&Itemid=580

Szólj hozzá

humor szekta