2014. máj 01.

Hogyan tovább?

írta: nicku
Hogyan tovább?

Mit tegyél, ha rájöttél, hogy egy szekta magába szippantott? Félsz attól, hogy lehet, te látod csak rosszul a dolgokat magad körül és  tévedsz azt illetően, hogy szektában vagy? Tartasz a következményektől, ha kilépnél? Talán az "örök életed" is elveszítheted, ha tovább folytatod a kutakodást a vallásod illetően?
Ha ezeken a kérdéseken tépelődsz, biztos hogy a vallásod egy szekta. Az előző posztok is azért születtek, hogy az ember mérlegelni tudja, milyen helyen van a vallását illetően. A továbbiak teljesen rajtad állnak, mennyire vagy határozott, illetve mennyire tartanak fogva a körülményeid ahhoz, hogy kilépj ebből a közösségből. A szekták azok a  közösségek, ahol a volt tagokkal teljesen meg kell szakítaniuk a bent levőknek a kapcsolatot, hitehagyottaknak bélyegezve meg a kint levőket.
A legjobban úgy tudsz magadon segíteni, ha nem csak az adott vallás irodalmát olvasod, hanem más anyagokat is keresel, szélesítve a látókörödet.  Meg kell tanulnod magadnak gondolkodni. Ez a legnehezebb, hiszen az ember szinte egy agymosáson ment keresztül. A szekták jellemzője, hogy ezt nem engedik meg a tagoknak, csak a vallás tanításán belül szabad gondolkodniuk, így fosztva meg őket a szabad döntéshozataltól, szabad akaratuktól. Egyéniségük egyáltalán nincs, inkább engedelmes katonákra hasonlítanak.

Neked is sikerülhet

Az alábbiakban egy videót szeretnék veled megosztani, Szekta-szökevények címmel, ami három olyan szekta tagról szól akiknek a szó szoros értelmében el kellett onnan menekülniük.  Ha megnézed a videót, látni fogod, hogy a szekták nem is különböznek annyira egymástól, csak a következő pontokat alkalmazzák a tagjaikon:
1. A szekta a tanításával félelemben tartja a kiválasztottjait, hogy azok vakon kövessék őket.
2. A vezér azt állítja magáról, hogy Isten nevében szól.
3. A tagok Isten szószólójának tartják a vezérüket/vezéreiket, minden amit mond vagy tesz, az az Isten akaratát képviseli.
4. A tagokat elszigetelik a világtól.
5. Tagjaikat ha nem követik vezérük/vezéreik utasításit kiközösítéssel fenyegetik.


Idéznék Brent Jeffs-től, az egyik áldozattól a videóból: " Mindennel a tökéletes engedelmességre és maximális hitre igyekeztek nevelni minket és ha ezt nem sikerül teljesíteni vagy nem követjük maradéktalanul az utasításokat, akkor a legrosszabb fog történni velünk: azaz hitehagyottakká válunk, vagyis az egyház ellenségeivé, majd végül pedig a pokol tüzén fogunk elégni. Kizárólag ebben éltünk, erre tanítottak bennünket. Agymosáson mentünk keresztül, hogy azt higgyük ez az egyetlen lehetséges életforma és más nem létezik. Minden fekete vagy fehér. Vagy így éled az életed vagy nincs életed. Az FLDS azért szekta, mert minden embertől elveszik a választását, hogy eldönthessék kikké akarnak válni. Azért szekta, mert megfosztanak a szabad akaratunktól."  Ha ezeket a szavakat te is elmondhatnád a vallásról amiben vagy, akkor jobban teszed, ha mihamarabb ott hagyod őket.



Szólj hozzá

szekta agymosás befolyásolás kognitív disszonancia szellemi erőszak