2014. júl 07.

Egy volt Tanú - Bo Juel Jensen

írta: nicku
Egy volt Tanú - Bo Juel Jensen

 

 

 

"Bo nem volt gyülekezeti vén. Amennyire én tudom nem volt kisegítő szolga sem, de még a Brooklyn-i Bételben sem élt. Nem volt se kivételezett, se kiemelkedő személy a Szervezetben. Csak egy hírnök volt, aki később elhagyta ezt a Szervezetet. Viszont, Bo ma már a világon az egyik legfontosabb személy az ún. hitehagyottak közül, aki szintén tragikus és nehéz tapasztalattal rendelkezik. Íme a történet:

 

Bo 1971-ben született Dániában, de a szülei 1973-ban Norvégiába költöztek. Anyja szülei Jehova Tanúi voltak, de Bo törvénytelen gyerekként született anyja és annak munkáltatója viszonyából. A férfi Bo anyját nem vette feleségül, így a nő gyorsan visszatért a szervezetbe. Egy vén vette el és a kis Bo-t hivatalosan is elfogadta. Bo úgy nőtt fel, hogy elismert Tanúk vették körül, hiszen az egész család az „igazságban” volt. Sajnos Bo élete nem volt felhőtlen. Öt éves korától kilenc éves koráig egy helyi vén rendszeresen szexuálisan bántalmazta. Amikor Bo végül segítséget kért az anyjától, a szülők a helyi rendőrségen mindenről beszámoltak.

 

Közben kiderült, hogy ez a vén a helyi gyülekezetben több gyereket is bántalmazott. Bo meglepetésére pedig a szülei visszavonták a feljelentést a Vének Testülete nyomásának hatására, hogy ne szennyezzék be a Szervezet jó hírnevét. Ez a vén nagyon bánta amit tett, kiváltságát elveszítette (pár év múlva azonban visszakapta), de nem közösítették ki, hanem áthelyezték egy másik gyülekezetbe. Bo továbbra is láthatta ezt a vént kongresszusok alkalmával. Egyik alkalommal el kellett menekülnie előle, mert az beszélni szeretett volna vele. Bo elrohant a nagypapájához és elmondta neki mi történt. Nagyapja azt tanácsolta neki, meg kell bocsátania ennek a „testvérnek” és szeretetet kell kimutatnia iránta. Bo nem tudta feledni ezeket a szavakat, amelyek ténylegesen megölték a hitét, és amelyet nem is tudott tovább fejleszteni.

 

Bo követte szülei utasításait és Jehova Tanúja lett, megfelelően teljesítette amit csak elvártak tőle, de kétségei egyre csak nőttek, különösen azután ahogy elkezdett kutatni olyan tények után, amit a Szervezet takargatott. Nem volt könnyű helyzetben, mert Bo ekkor már nős volt és volt egy kislánya. Mindezek ellenére 1994-ben a Vének testületének megírta elkülönülő levelét, amelyben jelezte, hogy nem szeretne tovább tagja lenni ennek a szervezetnek. Itt fontos megemlíteni, hogy Bo semmilyen bűncselekményt, gaztettet nem követett el, nem volt része erkölcstelenségben. Eközben felesége elhagyta őt, elvált tőle, kislányát is magával vitte, és minden kapcsolatot megszakított vele.

 

Bo ezek után a szakmai élethez fordult és a továbbképzés és tőzsdei munka nyomán nagy pénzügyi sikereket ért el. Végül 2011-ben úgy döntött nem erőlteti tovább a karrierjét, mert anyagilag most már teljesen független, ma pedig néhány nagyobb vállalatnál tanácsadóként dolgozik. Amikor 2012 júniusában tudomást szerzett a Candace Conti ügyről, úgy döntött, hogy előáll a saját történetével.

 

                       

                                          Bo interjú alatt a norvég televízióban

 

 

2012 decemberében az egyik legnagyobb média-vállalat Norvégiában hét nap egymás után tényfeltáró riportokat közölt a Jehova Tanúi szervezetében folyó pedofil ügyekről. Ezek a dolgok a nyilvánosság előtt is nagy visszhangra találtak, Bo pedig meghívást kapott a televízióba, hogy elmondja saját gondolatait és tapasztalatait.

 

Ez idő alatt Bo telefonhívást kapott a nagyapjától. Elmondta neki, mennyire sajnálja, hogy Bo a Szervezet elleni harcot választotta, majd végül azt is megemlítette neki, hogy ha mindezek az ókori Izraelben történtek volna, Bo-t megkövezték volna. Érdekes, hogy ebben az esetben Bo azt a szeretetet és megbocsátást sem kapta meg ettől a családtagtól, amit a pedofil vén viszont megkapott. Milyen szomorú...

 

Bo ma Barbara Andersonnal és Nikki Hudsonnel együtt arra törekszik, hogy a világ aktivistáit egyesítse, azokat akiknek van mondanivalójuk arról, milyen módon tette tönkre az Őrtorony Társulat az életüket."

 

Forrás:http://jwsurvey.org/child-abuse-2/bo-juel-jensen-could-he-be-watchtowers-worst-nightmare

 

http://whoismob.webs.com/apps/blog/show/25614934-bivsi-jehovini-svedoci

Szólj hozzá

Bo Juel Jensen elkülönültek volt tagok