2014. máj 02.

"Uram, kihez mehetnénk?"

írta: nicku
"Uram, kihez mehetnénk?"

" Jézus azért ezt mondta a tizenkettőnek: „Talán ti is el akartok menni?”  Simon Péter így válaszolt neki: „Uram, kihez mennénk? Örök élet beszédei vannak nálad; mi pedig elhittük és megismertük, hogy te vagy az Isten Szentje "- János 6:67-69

Amikor valaki el akarja hagyni azt a közösséget, amiről rájött, hogy destruktív a számára, sokszor felteszik neki ezt a kérdést, amit Jézus is kérdezett a tanítványaitól: Talán ti is el akartok menni? Figyeljük meg azt a manipulációt amit az Őrtorony Társulat alkalmaz a hívein ilyen esetben:
"Ugye megérintik a szívedet a szavai? Péter a Jézusba vetett hitének köszönhetően egy kiváló tulajdonságot fejlesztett ki: a lojalitást...Te is így érzel? Sajnos a mai világban sokan csak mondják, hogy szeretik Jézust, de nem állják ki a lojalitás próbáját." - Ezekkel a mondatokkal már el is érik, hogy az illető olyan akarjon lenni, mint Péter, nem pedig olyan, akiben nincs meg ez a  tulajdonság. Majd a következő mondatokkal már tovább is tolják a szekerüket: "A Jézus iránti valódi lojalitás megkívánja, hogy úgy gondolkozzunk Jézus tanításairól, ahogy Péter. Fontos, hogy megismerjük és megértsük ezeket a tanításokat, valamint hogy alkalmazzuk őket, még akkor is, ha eltérnek attól, mint amire számítunk, vagy ha mást kell tennünk, mint amit szeretnénk. Csak akkor reménykedhetünk abban, hogy megkapjuk az örök életet, melyet nekünk szán Jézus, ha lojálisak maradunk." w10 1/1 25  - Itt azonban vedd figyelembe, hogy Jézus iránti lojalitásról van szó, nem pedig egy szervezet állandóan megújuló tanításainak elfogadásáról. Az örök életed a Jézushoz és tanításához való ragaszkodásodtól függ, nem pedig egy szervezethez és tanításához történő ragaszkodásodtól.

Azt is el szeretnék hitetni a tagokkal, hogy nincs más vallás ami az igazságot tanítaná rajtuk kívül : "Nincs más hely, ahova menni lehetne
Ha szem előtt tartjuk, hogy nincs más hely, ahova az örök életért menni lehetne, az arra fog ösztönözni bennünket, hogy szervezetével együtt lojálisan szolgáljuk Jehovát. "- w92 11/15 20-21 - És már meg is van az a körkörös érvelés ami miatt az egyén nem látja a kiutat.
Pedig a válasz nagyon egyszerű hova is mehetnél: csak is Jézushoz, senki emberfiára nem kell hallgatnod, csak őrá. Íme:
Máté 17:5 "Még beszélt, amikor íme, egy fényes felhő beárnyékolta őket, és íme, hang hallatszott a felhőből: „Ez az én szeretett Fiam, akit helyeslek; figyeljetek rá!"
(5Mózes 18:15) "Prófétát támaszt neked Jehova, a te Istened közüled, a testvéreid közül, olyat, mint én vagyok — őrá hallgassatok —,"
(Cselekedetek 3:23) "Igen, minden lélek, amely nem hallgat arra a Prófétára, teljesen kiirtatik a nép közül."
(Héberek 2:3) "akkor hogyan menekülünk meg, ha nem törődünk egy ilyen nagy megmentéssel? Hiszen a mi Urunk által kezdett hirdettetni, és megerősítették számunkra azok, akik hallották őt."
Máté 11:28-30 "Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok és meg vagytok terhelve, és én felüdítelek benneteket. Vegyétek magatokra az igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos szívű vagyok, és felüdülést találtok lelketeknek.  Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű.”
János 5:39,40  "Az Írásokat kutatjátok, mert azt gondoljátok, hogy általuk örök életetek lesz, és éppen azok tanúskodnak rólam. És mégsem akartok hozzám jönni, hogy életetek legyen"
1Kor 7:23  "Áron vettek meg titeket; ne legyetek többé emberek rabszolgái." 
Galata 2:16  "tudva azt, hogy az embert nem törvény szerinti cselekedetek folytán nyilvánítják igazságossá, hanem csakis a Krisztus Jézus iránti hit által, mi is Krisztus Jézusba vetettük hitünket, hogy a Krisztus iránti hit folytán nyilváníttassunk igazságossá, nem pedig törvény szerinti cselekedetek folytán, mert törvény szerinti cselekedetek folytán egy test sem lesz igazságossá nyilvánítva."
Galata 3:26, 27 "Ti valójában mindannyian Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusba vetett hitetek által.  Mert mindnyájan, akik megkeresztelkedtetek Krisztusba, felöltöttétek Krisztust."


Hát, nem megnyugtató?

Szólj hozzá

kegyelem megmentés Jézus Krisztus